Відомо, скільки наркозалежних мешканців Рівненщини за рік зняли з обліку наркозалежних

Цифра невелика (с)

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Троє людей зняти з обліку наркозалежних на Рівненщині за останній рік.

Цифра невелика, але це титанічна робота, – зауважила заступниця начальника обласного департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Олена Гандзюк.

Вона додала, що ще майже 300 мешканців області перебувають на замісній терапії. З них 36 лікують бупренорфіном та 247 – на метадоні. Перехід на замісну терапію сприяє покращенню здоров’я та позбавлення від наркотичної залежності.

Є ряд мотиваційних речей, чому треба переходити на замісну терапію: це покращення здоров’я, особливо, якщо є гепатит чи ВІЛ-інфекція, препарати замісної підтримувальної терапії не токсичні. Декриміналізація поведінки та повне позбавлення від залежності, – сказала Олена Гандзюк.

Зауважимо, що на сьогодні в області 80% зареєстрованих наркозалежних – чоловіки віком від 25 до 40 років. А середній вік життя залежних становить лише 50 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень