«Я ними хворію»: мешканка Рівненщини за 8 років виростила ціле королівство хризантем (ФОТО)

«Головне – любити квіти та те, що ти робиш» (с)

Оранжерея хризантем декілька років тому з’явилася у жительки села Панталія, що на Дубенщині.

Два десятки різних сортів, сотні кущів хризантем ростуть біля домівки Інни Ординат, повідомляє Блог «Знай більше».

Жінка розповіла, що працювала у Польщі та Чехії, а коли повернулася додому, то відразу почала шукати у рідному селі якусь роботу чи заняття, яке було б до душі.

Оскільки я дуже люблю квіти, то вирішила їх вирощувати. Зробила свій вибір на користь чудової осінньої королеви  хризантеми.

 

А починалося все з того, що 8 років тому з «Сільського вісника» виписала черенки. Тоді «народилась» моя перша маленька оранжерея. Зараз у мене є два десятки різних кольорів. Усі вони ранніх, середніх і пізніх сортів. Тому у мене цілу осінь розквітають квіти.

 

Я вже третій рік поєдную по два, три, а то й чотири кольори в один кущ. Це справді дуже красиво. Знаєте, я дуже люблю цю квітку. Я більше скажу... я ними хворію. І коли кепський настрій, то відразу ж іду на город і знову, як то кажуть, жити хочеться. Вони мене надихають, дають сили та бажання радіти життю, – розповідає Інна  Ординат.

Вона каже, що вирощувати квіти - справа не з легких, але жінка має помічників. Її захоплення підтримують син Роман і донька Вікторія.

Щоб виростити таку красу, потрібно багато зусиль. Це ж не тільки посадив і вже продаєш. Після посадки як мінімум два тижні потрібно щоденно підливати квіти. Аж поки вони  приймуться. Потім підживити треба разів п'ять і знову підливати хоча б через два дні. Також треба покропити зав'язь, цвіт і до цього всього міжряддя  бур'яни прополоти. Роботи біля квітів чимало. Але в цій справі головне – любити квіти та те, що ти робиш, – розповіла квіткарка.

Інна Ординат квіти не лише вирощує, але й продає. Вона розповіла, що її хризантеми купували не лише мешканці Дубенщини, а й Львова,  Миколаєва, Одеси, Запоріжжя,  Коломиї,  Рівного та Луцька.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень