У Рівному затримали агента ФСБ, якого підозрють у вбивстві ветерана АТО Івана Мамчура (ФОТО)

«Бойова двійка», завербована російською ФСБ, жорстоко розправилася з українським військовим

Служба безпеки України оголосила про підозру в державній зраді спільнику агента ФСБ РФ Олега Смородінова, засудженого до 12 років вʼязниці. Агент ФСБ отримав 12 років вʼязниці за держзраду та вбивство українського військового. Вони вдвох також вбили майора внутрішньої служби Івана Мамчура у 2016 році.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, обох українців завербували російські спецслужби. У квітні 2016 року вони прибули з Росії на територію України та почали збирати інформацію про військових ЗСУ і працівників оборонних підприємств, яку передавали своїм «кураторам».

Вбивця Івана Мамчура

Згодом учасники групи отримали завдання та вбили українського офіцера військового підрозділу спецпризначення.

Підозрюваний, прізвище якого не називається, переправив з РФ зброю для вчинення злочину.

Наразі триває досудове розслідування.

Що відомо:

  • Колишнього військового, який на той час працював у СІЗО в Рівному, Івана Мамчура застрелили у вересні 2016 року в під’їзді його будинку на вулиці Відінській.  За даними слідства, убивця вистрілив у Мамчура 8 разів і ще кілька разів вдарив пістолетом по голові.

  • Підозру в убивстві Мамчура оголосили Олегу Смородінову та його спільнику. У ФСБ обіцяли Смородінову за це роботу в поліції у тимчасово анексованому Криму. За даними контррозвідки, раніше двічі судимого етнічного росіянина Смородінова в січні чи лютому 2016 року завербував співробітник ФСБ Максим Живило.
  • Смородінов за завданням виявляв місця проживання українських ветеранів і чинних військових. Також він встановлював місця проживання учасників російсько-грузинської війни 2008 року. Зібрані дані Смородінов передавав у вигляді звітів куратору ФСБ.
  • Самого Смородінова затримали 17 листопада 2016 року при перетині російсько-українського кордону. 3 квітня 2020 року Рівненський міський суд засудив його до 12 років вʼязниці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень