Правоохоронці Рівненщини заблокували роботу ботоферми на 4 тисяч SIM-карток

Її діяльність фінансували з Росії

Кіберфахівці Служби безпеки України ліквідували роботу ботоферми. Створена за завданням російських спецслужб, вона призначалася для диверсійної роботи у соціальних мережах, повідомляє пресслужба СБУ у Рівненській області. 

Керували її роботою з номера російського мобільного оператора по захищеному каналу зв’язку. Оплачували її «послуги» через крипто-обмінники, щоб зберегти анонімність відправника й отримувача коштів. 

За даними слідства, громадянин України організував діяльність ботоферми у власному приватному будинку. За завданням куратора з РФ він змонтував апаратно-програмний комплекс і здійснював його технічну підтримку. 

 

Обладнання дозволяло приховувати реальне джерело керування акаунтами у соціальних мережах і таким чином спотворювати соціальну думку з конкретними пропагандистськими цілями, - йдеться у повідомлені СБУ.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

У ході обшуків за місцем проживання організатора в одному з населених пунктів Радомишльського району Житомирської області вилучено VoIP-шлюзи та  4 200  SIM-карток. Тривають слідчі дії щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зазначає прокуратура Рівненської області.

Викриття протиправної діяльності проводили Управління СБУ в Рівненській та Житомирській областях за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень