Захопив морське судно та вимагав викуп: в Україні затримали першого в історії пірата (ФОТО)

Чоловіку повідомили про підозру

Мешканця Миколаївщини, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп за його звільнення, затримали в Україні.

Це перший в історії випадок, коли українцю повідомили про підозру у піратстві, повідомляє пресслужба СБУ.

Чоловік влаштувався у міжнародну компанію, яка займається охороною комерційних суден від піратів. Втім, замість того, щоб охороняти човен, чоловік сам захопив його.

Погрожуючи зброєю капітану корабля, зловмисник заявив команді, що він вимагає зміни курсу судна та грошову винагороду у $500 тис. Щодо цього з менеджером компанії судновласника 4 дні тривали перемовини. Представникам судноплавної компанії вдалося вмовили пірата здати зброю та розблокувати човен за $6 тис.

 

Однак коли зловмисник повернувся на плавучу базу охоронної компанії, він захопив її арсенал і почав нові перемовини. Цього разу вимагав $100 тис. – інакше погрожував викинути всю зброю за борт.

Компанія відмовилася виплачувати викуп. Тож зловмисник почав викидати зброю, але його зупинили. 

Оскільки події відбувалися у відкритому морі, чоловіка неможливо було притягнути до відповідальності. Оскільки на нейтральні води не поширюється юрисдикція жодної держави. Пірата вдалося затримати уже в Україні. З часу приїзду на Батьківщину він декілька разів міняв паспорти та місця проживання, але його знайшли.

Чоловіку повідомили про підозру та розв'язують питання про обрання запобіжного заходу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень