Всього 20 євро за негативний ПЛР-тест просили хлопці з фірми на Рівненщині (ФОТО)

Фірма займалась міжнародними пасажирськими перевезеннями 

Служба безпеки України у Рівненській області заблокувала чергову схему виготовлення підроблених ПЛР-тестів на Covid-19 з негативним результатом. Її організували підприємці, що займаються міжнародними пасажирськими перевезеннями.

За попередніми оцінками, від початку пандемії такий «підробіток» дозволив власникам фірми збагатитись на понад  пів мільйона гривень, повідомила речниця обласного управління СБУ Інна Іллючок:

 - Підробки з негативними результатами, начебто видані вітчизняними та іноземними медичними лабораторіями, пропонували як громадянам України, так й іноземцям. Їх виготовлення займало кілька годин.

 

А вартість становила від 300 гривень до 20 євро, залежно від «рівня» фальшивки. Фальсифіковані сертифікати використовувались для швидкого та безперешкодного перетину кордону, та щоб уникнути 14-денної самоізоляції після повернення в Україну.

 

Зловмисники надсилали їх замовникам за допомогою каналів електронного зв’язку в усі регіони України та за кордон.

 

Наразі задокументовано майже 50 епізодів використання цих фальшивок при перетині державного кордону.

В обласному управлінні Нацполіції додали:

 - Злочинну схему викрили у травні цьогоріч працівники управління СБУ в Рівненській області.

 

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 28-річний рівнянин, приватний підприємець, за попередньою змовою із 18-річним жителем міста Березне продавали особам підроблені довідки про негативні результати ПЛР-тесту на відсутність коронавірусної хвороби для перетину кордону та уникнення обов'язкової 14 денної самоізоляції на території України.

У ході проведених обшуків, за даними СБУ, правоохоронці вилучили на фірмі

понад 1000 електронних документів з ознаками підробки в тому числі довідок з негативним ПЛР-тестом, техніку, валюту, підроблені печатки медичних установ та «інші докази, що підтверджують незаконну діяльність».

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, яке відкрили за незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підроблення, збут чи використання документів.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень