У Пенсійному фонді назвали громадян, яким зобов’язані виплачувати по дві пенсії

Це передбачено чинним законодавством і йдеться НЕ про пенсію за віком

В Україні є категорія громадян, які згідно з законом, повинні отримувати відразу дві пенсії. Хто це і як оформити отримання обох виплат, повідомляє Today.ua.

Йдеться про інвалідів з дитинства, які одночасно отримують соціальні виплати з інвалідності та пенсію по втраті годувальника.

Так, державна соціальна допомога з інвалідності нараховується таким громадянам протягом усього життя. Оформити її можна у місцевому управлінні праці.

 

А от право отримувати пенсію по втраті годувальника мають непрацездатні родичі померлого, у т.ч. діти, які не досягли 18 років і які залишилися сиротами. Цей різновид соціальних виплат оформляється у Пенсійному фонді.

Щоб оформити таку допомогу, потрібно зібрати пакет документів, який підтверджує, що померла особа була єдиним джерелом доходу заявника. Знадобиться трудова книжка, довідки про зарплату з місць роботи та свідоцтво про смерть.

А от термін, на який встановлюється інвалідність, визначається медико-соціальною експертизою. Навіть якщо дитину визнано особою з інвалідністю з дитинства після досягнення 18-річного віку, то їй надається висновок МСЕК про можливість настання інвалідності до 18 років.

Нагадаємо, що з липня 2021-го інвалідам І групи, у яких пенсія становила менше 2 200 грн, уряд підвищив розмір виплат – саме до цієї суми.

Згідно з законом, пенсія по інвалідності залежно від групи інвалідності призначається в таких розмірах:

  • особам з інвалідністю І групи – 100% пенсії за віком;
  • особам з інвалідністю ІІ групи – 90% від пенсії за віком;
  • особам з інвалідністю ІІІ групи — 50% від пенсії за віком.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень