Ніхто не залишиться без надбавки: З'явилася нова інформація щодо індексації пенсій

Виплати обіцяють підвищити всім

У березні в Україні відбудеться індексація пенсій.

Відповідно до закону, мінімальну пенсію не підвищують. Адже зазвичай її розмір збільшується тоді, як зростає прожитковий мінімум. Втім, оскільки у 2023 році прожитковий мінімум не підвищуватимуть, то уряд вирішив під час березневої індексації підвищити пенсії всім. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Ми працюємо над тим, щоб забезпечити індексацію для всіх категорій. Формула, визначена чинним законодавством, передбачає підвищення пенсій лише тим категоріям, у кого пенсія вища за мінімальну, – каже Оксана Жолнович.

Тогорічна інфляція поставила на межу виживання багатьох українців. Найгірше тим пенсіонерам, які отримують мінімальні пенсії. За оцінками фахівців, прожитковий мінімум, який їм платять, у два з половиною рази нижчий за реальний.

Звичайно, підняти їм пенсію вдвічі-втричі не дозволяє сьогоднішнє фінансове становище країни. Проте за цих умов держава вирішила зробити для пенсіонерів хоча б те, що можливо. Розрахунки показали, що грошей має вистачити всім.

З 1 березня 20% за загальною формулою. Ми довго рахували, враховували нюанси та вважаємо, що вистачить. Середня доплата становитиме від 400 гривень до 700 гривень, – каже міністерка.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень