У чотирьох категорій українців скоро збільшиться пенсія: Умови доплати

Що треба мати, аби отримати більше

Цього року чотири категорії пенсіонерів можуть розраховувати на доплати до основної пенсії. Кому і за що можуть підвищити соціальні виплати? 

За додатковий стаж

Українці, які мають більше страхового стажу, ніж потрібно для виходу на пенсію, можуть розраховувати на надбавки. Сума обчислюється у розмірі 1% від пенсії за кожний рік трудового понаднормового стажу. Максимальну доплату одержують пенсіонери зі стажем 35-40 років. Надбавку вираховують із прожиткового мінімуму, який станом на 2023 рік становить 2093 грн.

За вік

Надбавки отримають пенсіонери віком від 70 років. Пенсіонери, яким за 70 років, отримають ​​300 грн, громадяни віком від 75 до 80 років 456 грн, від 80 років – 579 грн.

За дітей

Пенсіонери, які утримують дітей віком до 18 років, отримають по 150 грн за кожну дитину. Виплату додають до пенсії за віком, вислугою років та інвалідності.

Для отримання коштів необхідно звернутися до відділення ПФУ за місцем отримання пенсії та надати документи для підтвердження особи. Крім того, потрібно вказати родинні зв'язки з утриманцем, його вік та перебування.

За донорство

Пенсіонери, які мають статус почесного донора, можуть розраховувати на доплату до пенсії – 10% від прожиткового мінімуму. Нині ця сума становить 258,90 грн.

Статус почесного донора крові в Україні можна отримати, якщо безплатно здати 60 разових максимальних допустимих доз плазми або 40 разових максимально допустимих доз крові.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень