Деяким жінкам доплатять до пенсії понад 700 гривень: Кому «світить» надбавка

В ПФУ пояснили нюанс, про який не всі можуть знати

Деякі громадяни України мають право на достроковий вихід на пенсію, а також доплату у розмірі 35% від прожиткового мінімуму за особливі заслуги перед Україною.

У Пенсійному фонді розповіли, що право на призначення пенсії з 50 років мають матері п’ятьох дітей, якщо вони виховали їх до досягнення шестирічного віку та мають не менше ніж 15 років страхового стажу.

Водночас матері п’ятьох дітей мають право на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною. Її призначають у сумі 35% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Оскільки прожитковий мінімум для непрацездатних громадян у 2023 році становить 2093 грн і через воєнний стан та складну ситуацію в економіці підвищуватися не буде, то багатодітні матері мають право на доплату до пенсії в сумі 732,55 грн.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень