Частина українців залишиться без пенсії: У ПФУ зробили важливу заяву

Хто не зможе стати пенсіонером у 2023 році

З 2023 року в Україні змінилася головна вимога для виходу на пенсію. У зв’язку з цим не всі українці пенсійного віку зможуть отримувати соціальні виплати.

Йдеться про тих, хто планує вихід на заслужений відпочинок у 2023 році.

У Пенсійному фонді нагадали, що для того, аби цього року вийти на пенсію у 60 років, українцям потрібно мати більше страхового стажу, ніж потрібно було торік.

Зараз для того, щоб стати пенсіонером у 60 років, потрібно мати не менше 30 років страхового стажу, хоча ще у грудні 2022 року для цього достатньо було 29 років. Цього року стати пенсіонером зможуть лише ті, хто нагромадив не менше 30 років стажу.

Зауважимо, що за наявності не менше 20 років можна розраховувати на пенсію у 63 роки, а за наявності стажу не менше 15 років – у 65 років.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень