Накопичувальна пенсія в Україні: Бізнес попередив про негативні наслідки такого нововведення

Чим це загрожує працівникам

Якщо в Україні впровадять накопичувальну пенсію і при цьому зобов'яжуть роботодавців сплачувати додаткові податки на пенсійні рахунки працівників, бізнес буде змушений піти в тінь. У результаті пенсійні внески не зростуть, а скоротяться, повідомила виконавча директорка Української асоціації прямого продажу Надія Бедричук.

За її словами, бізнес не захоче та й не зможе брати на себе додаткові витрати. Вона додала, що нову систему не можна буде утримувати шляхом додаткового оподаткування. Її фінансування має йти від відрахувань з податків, які вже існують.

Якщо ж держава не відмовиться від додаткового оподаткування, то бізнес просто піде у тінь. Працівників переведуть на мінімальні зарплати. У результаті, замість збільшення пенсійних зборів відбудеться скорочення. Це стосуватиметься не лише платежів до Пенсійного фонду, а й платежів до бюджету, оскільки база оподаткування знизиться.

 

У нас були консультації з більш ніж сотнею профільних асоціацій. Кожна висловилася за зменшення податкового тягаря, – поділилася Надія Бедричук.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень