У кого пенсія не може бути нижчою за 3868 грн? Щонайменше

Це два прожиткові мінімуми для непрацездатних громадян

Вдовам військових пенсіонерів та пенсіонерів МВС у багатьох випадках може бути в рази вигідніше перейти із пенсії за віком на пенсію у зв'язку із втратою годувальника.

Це показують розрахунки, зроблені пенсійним консультантом Сергієм Коробкіним спеціально для фахового видання «На пенсії».

Так, пенсія по втраті годувальника в Україні, згідно із законом про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, не може бути нижчою за два прожиткові мінімуми.

 

Враховуючи, що мінімум для непрацездатних наразі становить 1934 грн, то мінімальна пенсія у зв'язку із втратою годувальника, відповідно, має бути 3868 грн.

Крім того, до пенсії утриманцям годувальника виплачуються надбавки, якщо військовий пенсіонер/пенсіонер МВС мав особливі заслуги перед Україною.

Між тим, за даними Пенсійного фонду, середній розмір місячних пенсій у разі втрати годувальника станом на 1 січня цього року становив 3730,71 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень