Коли пенсіонеру «не світить» підвищення виплат. Годі й сподіватися

Такі випадки в Україні непоодинокі

У 2020 році уряд вперше запровадив програму доплат пенсіонерам старше 80 років. Тепер вони щомісяця додатково отримують по 500 грн. Втім, таку надбавку до пенсії виплачують далеко не всім.

Нещодавно до редакції газети «Пенсійний кур’єр» звернувся 83-річний чоловік, інвалід війни ІІ групи, який має пенсію 12 тис. грн. Пенсіонер поскаржився, що йому не доплачують ті самі 500 грн.

Виявляється, українці, які отримують пенсії у розмірі понад 10 340 грн, не можуть розраховувати на вікову надбавку.

10 340 грн це розмір середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески. Саме вона враховується для обчислення пенсії.

В ухвалі Кабінету Міністрів чітко прописано, хто має право на цю вікову надбавку. І там, зокрема, є норма, що доплата у розмірі 500 грн встановлюється, якщо розмір пенсії (з усіма надбавками і підвищеннями) не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, і яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень