Деяким українцям підняли пенсії на 2903 грн: кому так пощастило

Про такі зміни пенсіонера мають попередити

З 1 січня в Україні перерахували пенсії не лише непрацездатним родичам загиблих в АТО, а й ліквідаторам аварії на ЧАЕС з інвалідністю – виплати в середньому підвищили майже на 3 тис. грн.

У Мінсоцполітики зазначили, що перерахунок автоматично зробили для більш як 21 тис. громадян, які отримують пенсії по інвалідності з цієї категорії пенсіонерів.

Одержувачам такої пенсії, а також пенсій із втрати годувальника, пов'язаної з аварією на Чорнобильській АЕС, робили перерахунок виходячи із заробітної плати, визначеної із п'ятикратного розміру мінімальної зарплати, як це було раніше передбачено для військових.

В індивідуальному порядку органи ПФУ по кожній пенсійній справі осіб із зазначених вище категорій, яким призначена пенсія відповідно до інших законів, визначають доцільність обчислювати пенсію за Законом України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» із заробітної плати, визначеної за п'ятикратним розміром мінімальної заробітної плати, - наголошують у Мінсоцполітики.

Про ухвалене рішення органи ПФУ повідомлять письмово або ж СМС-повідомленням.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень