Мінімальна пенсія 3250 грн: як можна отримувати такі виплати

І що з цим наразі не так

На сьогодні мінімальна пенсія в Україні становить 1934 грн, а може бути і 3250 грн. Тут усе просто: розмір пенсії-мінімалки прив’язаний до розміру мінімальної зарплати. Про це у коментарі для OBOZREVATEL розповів економіст Олександр Савченко.

Каже, регулярне підвищення мінімальної зарплати – це погана новина для пенсіонерів, адже таке зростання призводить до інфляції, яка у пенсіях просто не враховується.

– Це досягнення для державного сектору та чиновників. В основному це підвищення заробітної плати у державному секторі. Для когось вона зросла на 500 грн, а для деяких заступників міністрів – на 25 000 грн, адже є пропорційне зростання від мінімальної до максимуму. Всі в цьому зацікавлені, – зауважив Савченко.

 

І додав: – Хто не зацікавлений? Пенсіонери. Ми підвищуємо мінімальну зарплату – це додаткова інфляція. А для пенсіонерів пенсія залишилася такою ж, як і була. Вони є жертвами такої політики.

Втім, ситуацію можна поліпшити, якщо мінімальна зарплата буде прив’язана до мінімальної пенсії – так, щоб мінімальна пенсія становила 50% від мінімальної зарплати.

Таким чином, якщо мінімальна зарплата в Україні становить 6500 грн на місяць, то мінімальна пенсія повинна становити 3250 грн.

При цьому експерт визнав, що в Україні спостерігається аномальне співвідношення пенсіонерів і працюючих громадян, які наповнюють Пенсійний фонд:

у нас зараз кожна працююча людина утримує 1,2 пенсіонера, тоді як в Європі це співвідношення 1 до 2,5.

Саме через те, що на 12 млн пенсіонерів та одержувачів соцвиплат припадає лише 10 млн офіційно працевлаштованих громадян, держава й не може дозволити собі суттєво збільшити соціальні виплати, переконаний економіст.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень