У «Чорнобильській» лікарні з’явилися сімейні лікарі (ФОТО)

Отримати кваліфіковану меддопомогу в унікальному закладі тепер можуть усі охочі

Комунальне підприємство «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення», більш відоме як «чорнобильська» лікарня, розширює спектр послуг.

У закладі створили відділення первинної меддопомоги. Досі лікарня надавала лише вузькоспеціалізовану медичну допомогу. А тепер стати пацієнтом «Чорнобильської лікарні» може кожен охочий.

Йдеться як про жителів Рівного, Квасилова чи інших населених пунктів області – так і про мешканців навіть інших регіонів.

Будь-хто тепер може підписати декларацію із сімейним лікарем цього закладу, повідомила заступниця головлікаря з медичної частини Оксана Сабадишина.

Оксана Сабадишина - заступниця головлікаря з медичної частини
Оксана Сабадишина - заступниця головлікаря з медичної частини

До лікаря, якого ви оберете, можна звертатися із будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Як показує світовий досвід, більшість проблем із здоров’ям можна вирішити на рівні первинної ланки, особливо у разі вчасного звернення.

Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки у разі необхідності видають направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписують рецепти на ліки, у тому числі, які підпадають під програму «Доступні ліки» (безкоштовні медпрепарати в аптеці, за які платить держава), та будь-які медичні довідки, наприклад, до басейну тощо. 

Переваги підписання декларації з сімейним лікарем «чорнобильської лікарні»

Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення має унікальну базу, необхідну для повноцінних досліджень та обстежень. Тож підписавши декларацію з сімейним лікарем цього закладу, ви не витрачатимете зайвий час і зможете отримати усі медичні послуги в одній лікарні.

У закладі можна отримати такі послуги:

  • обстеження у вузькоспеціалізованих лікарів;
  • стаціонарне лікування у 4-х відділеннях (терапевтичне, неврологічне, ендокринне, дитяче);
  • повноцінне фізіотерапевтичне відділення;
  • лікування в умовах денного стаціонару;
  • широкий спектр лабораторних досліджень;
  • ЕКГ, УЗД, рентген обстеження та ін.;
  • гастроезофагодуоденоскопія, колоноскопія.

Велике фізіотерапевтичне відділення особливо важливе для реабілітації постковідного стану. Тут проводять електрофорези, лікувальні масажі, ЛФК, тощо.

Також лікарня має єдині в усій області спеціалізований ендокринний центр та центр розсіяного склерозу.

 

Крім того, у межах обласної програми тут лікують хворих на муковісцидоз.

Пройти обстеження, здати аналізи чи записатися на прийом до вузькопрофільних лікарів можуть і ті пацієнти, які мають сімейних лікарів у інших медзакладах. Для цього потрібно, щоб ваш лікар виписав електронне направлення.

Що потрібно для підписання декларації з лікарем

Поки у закладі працює 4 лікарі первинної меддопомоги: 3-є дорослих терапевтів та 1 лікар педіатр (дитячий). За 2 тижні вони вже набрали 300 пацієнтів. Якщо кількість охочих зростатиме – штат сімейних лікарів збільшать.

Щоб підписати декларацію з сімейним лікарем, необхідно прийти до лікарні з паспортом та ідентифікаційним кодом.

 

Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

Важливо: якщо ви вже маєте сімейного лікаря, декларація з ним анулюється автоматично – при підписанні нового документа. Тобто, додатково нікуди звертатися не потрібно.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень