«Не знаю, що з ним робити. Хоч додому до себе забирай», - диспетчер швидкої сімейному лікарю про хворого з підозрою на COVID-19 та задишкою (АУДІО)

У хворого, для якого не могли знайти місця у стаціонарі, пневмонія з пошкодженням 70% легень

Фото ілюстративне

Як свідчить аудіозапис розмови, оприлюднений журналістом Андрієм Павловським,

у Київській області гостра нестача місць у лікарнях для пацієнтів з підозрою на COVID-19. Пацієнтів з двосторонньою пневмонією відмовляються госпіталізувати.

Як зазначається на Facebook сторінці Pavlovsky News,

запис публікується насамперед для президента, членів уряду, голови МОЗ України.

 

Розмова між сімейним лікарем із Софіївської Борщагівки і диспетчером Київської обласної станції швидкої медичної допомоги. Розмова відбулася 3 вересня 2020 року.

Сімейний лікар пояснює, що хворого з підозрою на коронавірус необхідно госпіталізувати, а у відповідь чує, що місця закінчилися. Лікар просить знайти хоч якесь місце, оскільки пацієнта необхідно негайно класти у лікарню, у відповідь: «Не знаю, що з ним робити. Хоч додому до себе забирай».

При цьому у швидкій ще й поскаржилися, що у них немає тестів на коронавірус. Жодних!

Нижче ви можете самі почути, як відбувалася розмова:

Пізніше Павловський зазначив про результат оприлюднення розмови:

Питання буде винесене на комітет Верховної Ради.

Профільний комітет Ради планує в понеділок запросити актуальні дані про заповненість лікарень не тільки в столичному регіоні, а й інших областях.

Крім того, ми хочемо почути інформацію безпосередньо від головних лікарів медичних установ, які беруть хворих з короновірусною хворобою. Якщо підтвердяться факти з журналістського розслідування і ми переконаємося, що офіційні дані не відповідають реальній ситуації, то комітет відреагує максимально жорстко і буде вимагати негайного звіту голови МОЗ та його представників, - заявив народний депутат Михайло Радуцький виданню.

Михайло Радуцький

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень