Пекло для поліції, або другі Санжари влаштували харків’яни через заклад для хворих на Covid-19 (ФОТО/ВІДЕО)

Сутички чорнобильців

Під стінами Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту пройшла акція, яка переросла в сутички.

Як повідомляють правоохоронці, мітингувальники виступали проти відкриття у закладі диспансеру для хворих на Covid-19. Внаслідок сутичок постраждали двоє поліцейських.

- Один із поліцейських отримав закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, інший — забій гомілки, — кажуть в Нацполіції.

Силовики вже відкрили три кримінальні провадження. Зокрема, за статтями про хуліганство та погрозу або насильство щодо поліції.

Учасники мітингу, пише BBC Україна, переважно представники чорнобильських організацій. Вони прийшли під лікарню і тримали плакати із гаслами «Руки геть від чорнобильської лікарні Харкова».

На думку активістів, медзаклад не пристосований для лікування хворих на Covid-19.

- Чого ми прийшли? Захистити свою лікарню! Щоб не пускали сюди сторонніх! Чорнобильська лікарня — значить, чорнобильська, — цитує одного з учасників акції Суспільне.

Інший учасник заявив, що облаштовувати диспансер для хворих із коронавірусом в лікарні не можна, бо він не відповідає «спеціальним санітарним вимогам».

- Приміщення повинні постійно митися, дезінфікуватися, а у нас в палатах і в цілому — шпалери, багато хто з вас їх своїми руками клеїли, тому ви знаєте, що тут умов, щоб мити й дезінфікувати стіни, підлогу паркетну, немає, — каже ожин з мітингарів.

На відео акції, яке виклала Нацполіція, видно, як протестувальники закривають ворота медзакладу.

Поліцейські намагаються їм завадити — один із них опиняється на землі.

Радниця голови Харківської ОДА Наталія Попова розповіла, що попри мітинги, першого хворого із Covid-19 до лікарні все ж доставили. До закладу його заносили на ношах.

За її словами, відкрити диспансер необхідно, оскільки в обласній інфекційній лікарні забагато пацієнтів.

- Наразі в обласній інфекційній лікарні 246 пацієнтів. Реанімацію, розраховану на 6 людей, розширили до 12 людей. Зараз там вже 13 пацієнтів. Як рятувати людей? - запитує пані Попова.

Зауважимо, за даними харківських ЗМІ такий протест під стінами диспансеру влаштовують вдруге.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень