У Чехії зізналися у вигоді від українських біженців

Кажуть, в чехів може повчитися Німеччина

Віце-прем'єр-міністр та за сумісництвом міністр праці та соціальних справ Чехії Маріан Юречка заявив, що наразі перебування українських біженців у країні є вигідним навіть за умови субсидування мігрантів за рахунок державного бюджету. Про це пише  Сeske Noviny.

Адже Чехія отримує більше коштів у вигляді податків від працевлаштованих українців, аніж витрачає на їхню соцпідтримку.

Ми є країною, яка має найбільшу кількість біженців з України на душу населення. У нас дуже добре відбувається процес адаптації та інтеграції та включення на ринок праці, - сказав чиновник.

За його словами, близько 60 відсотків українських біженців у віці від 18 до 65 років працюють у Чехії – це 122 тисячі осіб.  

Маріан Юречка

До прикладу, в Німеччині це дев'ять відсотків і Чехія може стати прикладом успішного працевлаштування біженців в Євросоюзі.

Разом з некомерційними організаціями міністерство намагається поширити українською мовою інформацію про вільний доступ до праці, мінімальну зарплатню чи розмір заробітку за певними професіями, підрахував Юречка.

За його словами, зараз у Чехії з візами для захисту перебувають близько 360 тисяч громадян України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень