«Чому вони перебувають на нашій території?» - ще в одній країні ЄС українських чоловіків-біженців назвали дезертирами

Цього разу таку позицію висловили у Чехії

Колишній президент країни, якому не раз закидали дружбу з російським диктатором володимиром путіним, Мілош Земан в інтерв’ю SPECIAL відреагував на напругу в чеському суспільстві через справу про зґвалтування та замах на вбивство неповнолітньої дівчини в Пльзені, в якій підозрюваним є 18-річний українець.

Коли сюди приїхали біженці з України, мені повідомили, що 80 відсотків з них жінки та діти. Я припустив, що решта 20 відсотків будуть переважно старими чоловіками та старими жінками. Схоже, я помилявся, або ця інформація була недостовірною, – заявив експрезидент. 

Як приклад він навів досвід Яна Бірке, мера Находу, до якого «приписали тисячу українців, і значну частину, якщо не більшість, становили молоді люди».

Експрезидент Чехії Мілош Земан та володимир путін

Далі Земан розмірковував, чому молоді злочинці не допомагають співвітчизникам на охопленій війною батьківщині, якщо у справі про зґвалтування неповнолітньої у Пльзені винним справді є чоловік української національності.

Хто вміє ґвалтувати, той вміє і воювати за свою країну. Я не кажу, що обов’язково тільки в окопах – вони можуть працювати на збройових заводах, розчищати завали, допомагати у сфері охорони здоров’я. Нічого цього не відбувається, – критично сказав Земан.

Водночас експрезидент Чехії сказав, що все ще виступає за допомогу українським біженцям.

Підозрюваний у зґвалтуванні та спробі вбивства українець

Давайте мати співчуття до біженців і допомагати їм, я за це. Допоможемо жінкам, допоможемо дітям, допоможемо старим. Але якщо на мою країну напали, і якщо я здоровий і молодий чоловік, який, можливо, був призваний, а може й ні, чому я не допомагаю власній країні?

Земан у вечірньому ефірі CNN Prima NEWS наголосив, що вважав би цих людей дезертирами, якби вони не послухалися наказу про призов і виїхали натомість за кордон.

Ведуча ефіру зазначила, що підозрюваний у зґвалтуванні чоловік не є біженцем від війни і що, згідно з даними, українці не беруть значної участі у злочинній діяльності в Чехії, де за останні роки рівень злочинності серед іноземців не зріс.

Вчинок підозрюваного спровокував хвилю ненависті до біженців з України

Нагадаємо, минулого тижня у Чехії затримали 18-річного українця, який зґвалтував і намагався вбити 15-річну дівчину.

Вони були знайомі.

Згідно зі встановленими фактами, хлопець заманив дівчину на прогулянку біля річки, потім у ліс.

Молодик зв'язав дівчині руки, заклеїв їй рот клейкою стрічкою і зґвалтував. Він завдав їй різаних ран і погрожував убивством.

Дівчина симулювала смерть, тож українець загорнув її в мішок, скинув з урвища і зник з місця злочину. Дівчина втекла з місця злочину і викликала швидку та поліцію.

Джерело: cnn.iprima.cz

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень