У Бучі окупанти залишили після себе отруту. Знайшли її у житловому будинку (ФОТО)

Місцевий житель викликав саперів, а ті виявили в домі лабораторну колбу з незрозумілою речовиною

У місті Буча Київської області, де тривалий час перебували російські окупанти, в одному з приватних будинків вони залишили отруйну речовину - ртуть.

Радіаційний фон колби, в якій знаходилась отрута, був підвищений, тому є припущення, що її привезли з Чорнобильської атомної електростанції, йдеться на сторінці у Facebook «Добровольці Бучі».

За попередніми даними, йдеться про 400 г рідкого металу, тоді як у звичайному термометрі цієї речовини міститься усього 2-4 грами.

Місцевий житель Бучі, повернувшись додому, дізнався, що там протягом окупації перебували російські окупанти. Викликав за оперативною гарячою лінією саперів…

 

Ті знайшли лабораторну колбу з незрозумілою речовиною. Провівши дослідження, виявилось, що це отруйна речовина - ртуть, - йдеться у повідомленні.

Для чого військові злочинці залишили отруту в житлі, наразі невідомо.

Речовину, як повідомляється, вилучили й передали на утилізацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень