Працівників у ОСББ може запропонувати Центр зайнятості

До того ж, згідно із законом, для ОСББ навіть відшкодують частину витрат на зарплату цього працівника, розповідає заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Рівненського центру зайнятості Оксана Іванюк:

 

 

- При прийнятті за направленням Центру зайнятості безробітного на новостворене робоче місце, ми можемо протягом 12 календарних місяців компенсувати 22% єдиного внеску. Цілий рік ми будемо повертати на рахунок ОСББ цих 22% за одну людину, навіть з мінімальної зарплати – це майже 400 гривень в місяць. Наші роботодавці, в принципі, цим часто користуються, вже більше 100 працевлаштованих за цією програмою, 2 ОСББ вже мають компенсацію на бухгалтера і на робітника з комплексного обслуговування ремонту будинків.   

 

Компенсація сплачуватимется за умови, якщо це працівники певних категорій, серед яких, наприклад, інваліди, особи передпенсійного віку, випускники шкіл та ВУЗІв, звільнені з лав ЗСУ, діти-сироти. Таким чином, якщо брати до уваги мінімальну зарплату, на рік компенсація складатиме майже 5 тисяч гривень.  Про це йшлося під час семінару, організованого Центром зайнятості спільно з Громадянською мережею «ОПОРА». Щоправда, судячи з кількості присутніх на семінарі, рівняни не надто цікавляться питаннями ОСББ.

Присутнім також розповіли про залучення коштів на енергоощадні заходи. До прикладу, можна брати кредит в державних банках, які повертають  40%-70% вартості робіт чи матеріалів. Таких кредиторів-ОСББ у Рівному поки лише чотири, адже зі слів мешканців, такий варіант дещо насторожує населення, особливо старшого віку і мало хто на це погоджується через недовіру до банків, навіть державних. Разом з тим, на муніципальну програму співфінансування, що діє у Рівному (50% на 50%) у березні міська влада на 86 проектів виділила понад 25 мільйонів гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень