«Цього року все значно простіше»: батькам нагадують про профогляд школярів і дошкільнят

На це відведено багато місяців, але практика показує, що чимало чекають останніх днів серпня

Управління охорони здоров’я Рівного нагадує батькам про необхідність профілактичного медогляду дітей перед новим навчальним роком. Це стосується і школярів, і дошкільнят. До речі, цього року, у зв’язку з реформою медицини, процедура максимально спрощена, говорить начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів:

- Цього року вже все значно простіше.

 

Є медична довідка встановленого зразка, батьки школярів або дітей, які йдуть вперше у дитячий садочок, просто звертаються до свого сімейного лікаря і він видає цю довідку.

 

Та і все.

Якщо ж дитині треба огляд вузького спеціаліста – направлення до нього теж дає сімейний лікар. Влаштовувати марафони кабінетами вже не потрібно. Якщо ж ваш сімейний лікар, до прикладу, у відпустці - вас із дитиною має прийняти інший вільний на той момент лікар у тому ж закладі. У разі відмови – начальник управління радить писати скаргу, на яку вони обов’язково реагуватимуть.

Разом з тим, Віктор Іськів нагадує, що профогляди можна проходити з січня, тож не обов’язково чекати до останнього. Важливо також зауважити, що цього року дітей без щеплень не пускатимуть ані в школу, а ні в садок.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень