Рівнянка з хворою дитиною не змогла здати аналізи в амбулаторії

Хоча укладала з педіатром договір, який гарантує можливість безкоштовно здавати загальні аналізи

На вайбер «Радіо Трек» рівнянка Юлія поскаржилася на те, що в амбулаторії на вулиці Грушевського (колишній дитячій поліклініці) нереально здати аналізи. Жінка прийшла з дворічною донькою, у якої була температура, до педіатра. Той направив їх на аналізи. Здати їх, за словами жінки, у лабораторії на 5-му поверсі не вдалось. 

Каже Юлія:

- Прийшли до педіатра, з яким у нас підписаний договір. Донька - з температурою, бронхіт. Лікар дає направлення на загальні аналізи. Аби їх здати, треба іти у реєстратуру та брати талони. Талонів - нема. Найближча дата здачі аналізів, на яку можуть дати талон – за тиждень.

 

Нам порадили у реєстратурі іти у лабораторію напряму. Прийшли - а під кабінетом десь зо 30 ще таких, як ми, стоять. Усі - з талонами. Нас ніхто не пропустив, довелося здавати аналізи у приватній лабораторії.

За роз’ясненням ми звернулися до очільника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіво. Ось, що він повідомив:

- До нас офіційно зі скаргами ніхто не звертався. Щодо амбулаторії на Грушевського, то, як мені повідомив головний лікар ЦПМСД «Північний», плановим хворим там справді видають талони у лабораторію.

 

Що стосується ургентних, як кажуть, хворих - все можна здати зранку у порядку живої черги. Лабораторія працює з 8 до 10 години ранку. Якщо, наприклад, батьки не встигли, або прийшли з дитиною, у якої підвищена температура, пізніше обумовленого часу, то можна поїхати на вулицю Чорновола у дитячу лікарню, у тамтешній амбулаторії все можна здати.

Нагадаємо, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я № 504, в амбулаторіях та центрах ПМСД Рівного безкоштовно можна здати такі аналізи: загальні аналізи крові та сечі, загальний аналіз крові з лейкоцитарною формою, глюкоза крові, загальний холестерин, швидкий тест на вагітність, швидкий тест на тропоніни (для експрес-діагностики гострого інфаркту міокарда) та швидкі тести на ВІЛ, вірусні гепатити.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень