Школярам із Польщі готові запропонувати відпочинок на Рівненщині

Таку ініціативу обговорюють в обласній раді

На Рівненщині облаштують мовні табори для дітей української діаспори з Польщі. Таку ініціативу висловив голова обласної ради Олександр Данильчук під час візиту до Ольштина і зустрічі з керівництвом сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства.

До слова, у цьому воєводстві нині найбільша у Польщі українська діаспора, в регіоні діють україномовні школи.

А у Польщі натомість готові приймати на відпочинок дітей із Рівненщини. Насамперед вихованців обласних шкіл-інтернатів. Нині у Рівненській обласній раді обговорюють можливості такого обміну школярів і відпочинку польських дітей в оздоровчих закладах Рівненщини.

Нагадаємо, прикладом реалізації Угоди між регіонами є співпраця між Рівненською обласною дитячою лікарнею та Воєводською дитячою лікарнею м. Ольштин. Останні кілька років польські спеціалісти діляться досвідом проведення складних лапароскопічних втручань: за участю польських хірургів  проведено понад 200 операцій.

Також в рамках Плану співпраці між Рівненською обласною радою та Сеймиком Вармінсько-Мазурського воєводства на 2019-2020 роки, в кінці вересня на Рівненщині будуть проведені Дні Вармії та Мазур, так само як у Польщі - Дні Рівненщини у Вармінсько-Мазурському воєводстві.  

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень