Три випадки, коли кришка буде зайвою: цим ви тільки зіпсуєте страву

Важливий нюанс для приготування дійсно вдалої страви

Практично всі каструлі та сковорідки мають свої «рідні» кришки. Однак це не означає, що без кришки посудом користуватися не можна Є випадки, коли краще відкласти кришку вбік, аби не зіпсувати страву.

Розповідаємо, в яких випадках кришка не потрібна:

  • Супи та рагу

При приготуванні густого рагу, бульйонів та супів зайва рідина повинна випаруватись, щоб смак страви залишився насиченим.

Тому борщ і курячий бульйон готують без кришки і на повільному вогні. Виняток можна зробити лише для страв, які готуються по 1-2 год.

  • Обсмажування птиці та м’яса

При смаженні м’яса, риби або птиці, включаючи стейки, філе і котлети, кришка не потрібна. Якщо сковорідку накривати кришкою, то хрумка скоринка вмить розм’якне, а м’ясо випустить сік.

Якщо є побоювання, що продукт не прожариться повністю, його відправляють у духовку, щоб довести до повної готовності. Тоді буде і скоринка, і збережеться соковитість страви.

  • Фритюр

Рідина, яку виділяють продукти при смаженні на великому вогні, накопичується на кришці і скрапує прямо у розжарену олію. Якщо при смаженні накрити сковорідку чи каструлю кришкою, то буде небезпечно до неї наближатися, щоб визначити, на якій стадії готовності знаходяться продукти.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень