Третяк видав розпорядження про передачу відділення дитячої реабілітації на Пересопницькій у Рівному (ФОТО)

Про «зраду» не йдеться

У Рівному 1 поверх відділення відновного лікування та реабілітації, що на Пересопницькій, 150, передали на баланс Міської дитячої лікарні. Таке розпорядження напередодні Нового року видав міський голова. Йдеться про майже 350 м. кв. площі. Рішення технічне і пов’язане зі зміною законодавства щодо оренди, пояснив керівник медзакладу Микола Надєйко.

Він заспокоює, що про припинення роботи не йдеться.

 

Ба більше, воно взагалі перебуває у процесі реорганізації та розширення, і тепер має назву «Центр реабілітації та відновного лікування».

Також на базі педіатричного відділення №1 на Чорновола відкрили стаціонарне відділення центру. У медзакладі встановили нове обладнання і застосовуватимуть сучасні методи реабілітації.

Готові навіть надавати допомогу дітям, які зазнали травм внаслідок бойових дій. Контракт з НСЗУ вже укладений. Тож про скорочення працівників не йдеться. Навпаки, є потреба у реабілітологах та ерготерапевтах, зауважив Микола Надейко.

Микола Надєйко

Нагадаємо, восени у Рівному була інформація про «зраду». У листопаді завідувачка  педіатричного відділення Оксана Сегіна повідомила  про його закриття. Вона опублікувала допис у Фейсбуці, що її не звільняють, але вона турбується, чи не лишаться без роботи її медсестри. Про це ми писали тут:

«Для вас вакансій немає!»: в одному з дитячих медзакладів Рівного ліквідовують відділення

Про закриття відділення тоді не йшлося. Педіатричне відділення №1 міської дитячої лікарні перепрофілювали і з 1 січня відкрили «Центр реабілітації та відновного лікування». Причиною таких нововведень є суттєве зменшення пацієнтів, яким надають допомогу у стаціонарі, каже директор КП «Міська дитяча лікарня» Микола Надєйко:

- Два останні роки стаціонар, який складається з 4 відділень і розрахований на 150 ліжко-місць, пролікував у 2,5 раза менше пацієнтів.  

 

Раніше тут лікували в рік 5000 дітей, а зараз – 2000 маленьких пацієнтів.

 

Це пов’язано з пандемією, з війною, а можливо і з роботою сімейних лікарів, які забрали на себе дуже велику частину відповідальності.  

Тепер у новому «Центрі реабілітації та відновного лікування» на Пересопницькій і на Чорновола медичну допомогу отримуватимуть діти з вродженими патологіями, і ті, хто потребує відновлення після травм.  Усіх лікарів педіатричного відділення перевели в інше відділення, а середній персонал пройшов перекваліфікацію, аби працювати у новоствореному центрі.

Зауважимо, у медзакладі на Пересопницькій працює особливий медичний персонал, який попри роботу на застарілому обладнанні та у приміщенні, яке не ремонтували десятки років, зміг отримати багато схвальних відгуків від пацієнтів. Успішно очолює центр Ольга Туровська. Про це ми писали тут: 

«Тут, мабуть, не бувала влада». Медзаклад з книгою відгуків для пацієнтів є у Рівному (ФОТО)

Ольга Туровська

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень