«Тут, мабуть, не бувала влада». Медзаклад з книгою відгуків для пацієнтів є у Рівному (ФОТО)

І вона - на видному місці

«Мабуть, представники влади ніколи тут не бували», - подумалось, коли я вперше потрапила у відділення відновного лікування міської дитячої лікарні Рівного, що на вулиці Пересопницькій, 150.

Приміщення, де мала пройти лікування моя дитина, нагадувало мені стару-престару сільську школу зі старезними, 100 разів фарбованими дверима, і такими ж давно фарбованими стінами. Та й меблі у коридорі - теж були не першої свіжості. 

«Невже таке буває? І це - в обласному центрі?» - дивувалася я, стоячи під кабінетом масажистки.

Чекання щось розтягувалося. Бо хтось зайшов на масаж. А мені треба було записати на процедури сина. Аж тут до мене підійшла невеличка худенька жінка у лікарському халаті. Поцікавилася, у чому проблема.

Я не зразу і зрозуміла, що це - заввідділення: настільки не в'язався її тендітний вигляд зі створеними в моїй уяві образами керівників відділень. Тим паче, що й керівників, які б самі підходили, щоб розрулити черги під кабінетами, у медзакладах досі не зустрічала.    

Так і почалося наше знайомство з Ольгою Туровською. Вона пояснила, що

у них дуже багато маленьких пацієнтів і на процедури треба записуватися заздалегідь. Черги - за місяць і за два.

 

Ще більше вразила тим, що, записуючи на процедури, перевірила в електронній системі, чи не має дитина до них протипоказань. І виявивши їх, замінила деякі з процедур на ті, які дитині не нашкодять. 

 

Ольга Туровська

Здивували й інші працівники закладу. Лікар-рефлексотерапевт Юрій Єремєєв своїм маленьким пацієнтам, щоб не боялися процедур,

вручав кожен раз по цукерці. А, бувало, щоб розважити і підбадьорити, перед цим ще й цукерками жонглював, як справжній фокусник. 

 

Юрій Єремєєв

З розумінням до мого непосиди ставився і лікар-реабілітолог Дмитро Салівонов, дозволяючи

дивитися мультики, книжки під час масажу. А його професійні руки в цей час робили все необхідне, щоб м'язи дитячих ніжок розслабилися і почали працювати так, як потрібно. 

 

А ще Дмитро Салівонов давав цінні поради щодо подальшого лікування.

 

Дмитро Салівонов

Мій син процедур щодня чекав, наче походу у якийсь дитячий розважальний центр (ви бачили таке, щоб діти любили ходити у лікарню?).

Ще зауважу, що ніколи до того часу син не любив малювати. Але якось, коли чекали на процедури, йому одна з працівниць закладу подарувала великий аркуш із зображенням Кота у чоботях, якого треба було розфарбувати, і фарби. 

- Це ми діткам, які завершують лікування у нас, робимо такі подарунки, - пояснила Ольга Туровська і звернулася до мого сина: - Покажеш мені, як розфарбуєш, що у тебе вийшло? 

Моя дитина відповідально поставилася до слів «улюбленої тьоті-лікарки». І вдома сіла за розмальовування. Відтоді і почала малювати, хоча досі цим заняттям не можна було зацікавити і я хвилювалася, що рука малого не буде готова до письма у школі. 

Приємні зміни у відділенні

...Перед Днем медика я не могла не прийти у відділення, щоб не привітати тих, хто справді чуйний і людяний, по-справжньому любить дітей і дарує їм здоров'я. 

Була приємно здивована, що за якийсь місяць (чи два?), що там не була,

у закладу з'явився пандус.

 

А в коридорі на стенді - Книга відгуків для відвідувачів (ви бачили таку хоч в одному медзакладі?).

 

А особливо вразило, що якраз у цей день у відділення привезли подарунок - обладнання для реабілітації дітей, хворих на ДЦП. І це зробили не представники влади, не депутати, не заможні спонсори, а батьки дитини з інвалідністю, яка тут пройшла курс лікування. 

 

Пандус біля відділення відновного лікування

А коли вирішила розповісти про відділення відновного лікування на сторінках сайту Радіо Трек і почала шукати про нього інформацію в інтернеті, виявила, що від лікування тут такі ж позитивні враження, як і в мене, були і в батьків інших дітей:  

 

Колектив відділення відновного лікування міської дитячої лікарні Рівного

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень