«Треба лягти прокапатися», - ліки й звички, які зовсім не допомагають від тиску

Застарілий стереотип, яким досі користуються

Для доказової медицини чути від пацієнтів вислів, що треба лягти у лікарню, щоб «прокапатися», звучить смішно. Адже у крапельницях елементарно немає речовин, які б реально допомагали знижувати тиск, пояснює лікар Вікторія Кучеренко.

Зауважимо, що йдеться не про відділення інтенсивної терапії, де лікують гіпертонічний криз, а саме про наміри «прокапатися» для профілактики. 


Як ліки для крапельниць виписують в стаціонарі?

Алакор, венокор, корвітин, метонат, мілдрокард, армадін, тіотриазолін, нейротропін, мексикор....

Але в інструкціях до цих препаратів немає показів до лікування артеріальної гіпертензії. І взагалі, у цих препаратів немає ніякої доказової бази й вони не використовуються в цивілізованому світі.

Чому цих препаратів так багато в аптеках

Бо на кожен товар є свій покупець. Ліки продовжують виписувати, доки підбирають таблетовану терапію, яку в принципі  можна підібрати й амбулаторно.

Як пояснити, що від крапельниці пацієнти почуваються краще

Пацієнт лежить тиждень в стаціонарі, трохи далі від домашнього клопоту та роботи, відпочиває, спить, правильно харчується. І цього вже достатньо для покращення.

Як правильно лікувати тиск 

Тиск лікується таблетованими препаратами. Їх підбирають відповідно до статі, наявних додаткових захворювань, стану нирок, судин, індивідуальної чутливості тощо.

І це буде ефективно, безпечно і надійно, запевняє лікар.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень