Хто на Рівненщині отримав запас ліків на 3 місяці

За призначенням лікаря

Майже тисячу внутрішньо переміщених осіб обстежила виїзна медична команда «Діємо для здоров’я», яка працювала на Рівненщині протягом трьох місяців. За цей період вони здійснили понад сотню виїздів до пацієнтів у Рівненському та Вараському районах. Людям робили ЕКГ, вимірювали рівень цукру та холестерину і за потреби видавали ліки із 3-місячним запасом.

З переселенцями працював і психолог, адже люди, які тікали від війни, потребують психологічної підтримки не менше, ніж медичної.

Програма «Діємо для здоров’я» реалізовується також на Львівщині, Полтавщині та Дніпропетровщині за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва.

Завдяки роботі цих мобільних команд на Рівненщині змогли визначити потреби пацієнтів і реальний маршрут до віддалених сіл, повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я Олена Гандзюк.

 

Наразі в області працюють над тим, щоб забезпечити медичними послугами усіх мешканців віддалених районів.

Загалом упродовж червня-вересня обстежили 6 222 осіб. Мобільні команди допомагали вчасно виявляти, безперервно та якісно лікувати неінфекційні захворювання — серцево-судинні, легеневі та онкологічні захворювання, а також цукровий діабет.  

На жаль, маємо констатувати факт, що через запізнє звертання пацієнтів за медичною допомогою, ми не можемо вчасно діагностувати хворобу на ранніх етапах її розвитку. І пацієнти потрапляють до лікарень вже тоді, коли сталася фатальна подія — наприклад, інфаркт або інсульт.

 

Під час війни люди тим паче не звертаються за профілактичним оглядом, а терплять до останнього, тому важливим завданням лікарів є не лише лікування, а й інформування про способи профілактики неінфекційних захворювань — відзначила Олександра Машкевич, керівниця Директорату медичних послуг МОЗ України.

За останніми даними 40% пацієнтів, яким надали медичну допомогу, мали артеріальну гіпертензію, 38% — серцево-судинні захворювання, а 12% — цукровий діабет 2 типу. Три чверті людей, які приходили до лікарів — жінки, а понад 70% — це люди віком від 50 років.

Джерело: actforhealth

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень