30 продуктів, яких слід уникати людям з високим тиском
Гіпертонікам слід виважено ставитися до свого раціону
Гіпертонію недарма називають «невидимим вбивцею». Вона десятиліттями може не давати про себе знати, поки не з'являться інші серцево-судинні захворювання.
Інсульт, інфаркт та серцева недостатність – лише найбільш відомі серед ускладнень гіпертонії.
Фахівці назвали продукти, які точно не треба їсти у разі проблем з високим тиском.
Головним чином вони потрапили до переліку через надто високий вміст солі, консервантів, підсилювачів смаку, кофеїну. Або ж містять цукор та некорисні жири. Чимало у переліку смажених продуктів, які погіршують стан судин. А от щодо квашеної капусти – то застереження стосується тільки магазинних версій, які крім солі й оцту містять ще й підсилювачі смаку.
- Консерви
- Сир
- Цукерки
- Газовані напої
- Енергетики
- Соуси
- Напівфабрикати
- Піца
- Червоне м'ясо
- Ковбаси
- Макарони швидкого приготування
- Алкоголь
- Бекон
- Мариновані огірки
- Арахісове масло
- Кава
- Готовий суп у банках
- Фритюр
- Китайська локшина
- Попкорн
- Молоко
- Картопля фрі
- Квашена капуста
- Солоне печиво
- Магазинна випічка
- Тістечка
- Білий цукор
- Консервований горошок
- Куряча шкірка
- Пончики
Радіо Трек: НОВИНИ