«Треба готувати населення», – експерт про наслідки блекауту в Україні

Свою думку висловив ексміністр з питань ЖКГ, який нині займається питаннями енергетики у Верховній Раді

Колишній міністр з питань ЖКГ, а нині – перший заступник комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в коментарі для ТСН розповів про головні причини затяжного блекауту.

– Ця ситуація, яка відбулась – це дійсно блекаут. Зараз навіть фахівці не до кінця розуміють, що відбулось з системою. Є різні версії, - каже експерт. - Наскільки мені відомо, мають попрацювати науковці та професійні енергетики, щоб зрозуміти. На мій погляд, самі пошкодження – вони не мали б спричинити таких наслідків, які відбулись. Відбулись певні процеси. Зараз на практиці відпрацьовують, як виходити з такої ситуації. Переконаний, що ворогу не вдасться повністю зруйнувати систему, але з кожним ударом вона буде ставати все слабшою.

Кучеренко підкреслює, що зараз одна з головних задач – не допустити роздратування серед населення.

Олексій Кучеренко
Олексій Кучеренко

– Населення треба готувати до різних побутових сценаріїв. Людям треба пояснити, що конкретно треба робити, коли 2 дні немає світла та води. Ніхто до цього не готувався. Головна небезпека – це роздратування, - каже парламентар.

На питання про те, в чому саме проблема, Кучеренко відповів так:

– По-перше, не зовсім зрозуміло, що відбулось на АЕС. Чому вони вийшли в режим холодного стану? Там спрацювала автоматика. Вона в першу чергу забезпечує ядерну безпеку. Тобто вимикає при найменшій загрозі. Ми не можемо цим нехтувати, але після такого процесу процес вводу АЕС дуже затягнутий, непростий.

За словами Кучеренка, країна не в змозі повноцінно працювати завдяки самим лише генераторам. Вони допомагають точково розв'язувати проблему, але не в змозі замінити єдину енергосистему.

Довідково:

Олексій Кучеренко – український політик. Міністр з питань житлово-комунального господарства України в другому уряді Юлії Тимошенко. Нардеп ВРУ III, V, VI та IX скликань. Голова Запорізької ОДА у 2000-2001 роках.

З 2007 року очолює всеукраїнську громадську організацію «Спілка власників житла України», пише Вікіпедія.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень