Тотальний блекаут на 10 днів: ДТЕК відповів на чутки, що ширяться у мережі (ВІДЕО)

У компанії наголосили, що саме блекауту в Україні й хоче добитися росія

За словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, українці можуть бути без світла 7-10 днів, якщо енергетична система країни не витримає ударів зс рф. Однак у ДТЕК вважають, що повного відключення світла побоюватися не варто.

Блекаут в Україні — поки малоймовірний прогноз, але якщо енергетична система не витримає ракетних ударів зс рф, на її відновлення може знадобитися від 7 до 10 днів.

Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі національного телемарафону 18 листопада.

— За сприятливим сценарієм знадобиться три дні, за негативним — від семи до десяти днів на відновлення системи, — сказав він, говорячи про перспективи подальшого розвитку ситуації в Україні.

Харченко наголосив, що зараз блекаут по всій Україні став би унікальним світовим досвідом. За його словами, ніхто у світі жодного разу ще такого експерименту не проводив. Ніхто у світі не кидав у блекаут систему розміром з українську і не намагався її підняти.

— Щобільше, таких масованих ракетних атак енергетична система жодної у світі країни ніколи не переживала.

 

Це унікальний український досвід, — додав він.

Ситуація зі світлом в Україні: що говорять у ДТЕК

Зі свого боку, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук вважає, що повне відключення електрики на території всієї України — сценарій малоймовірний.

За його словами, ситуація в енергетиці зараз складна, але контрольована.

— Блекаут теоретично може бути через значне руйнування як генерації, так і підстанцій, але якщо вчасно відбуватиметься ремонт мереж після обстрілу, то ймовірність такого сценарію буде низькою, - пояснює Сахарук.

Виконавчий директор ДТЕК також поінформував, скільки коштів знадобиться для відновлення енергетичної системи України. За його словами, щоб відновити пошкоджені електростанції — а в нашій країні їх шість — необхідно 900 елементів обладнання, а для того, щоб відновити мережі — 9 тисяч елементів обладнання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень