ВАЖЛИВО: У Києві та 4 областях скасовують попередні графіки відключення світла

Натомість запроваджують більш тривалі відімкнення споживачів

Компанія «Укренерго» запроваджує більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та Київській області. Причина – нові пошкодження української енергосистеми під час російських обстрілів. Жорсткіші обмеження в подачі електроенергії також будуть застосовуватися в Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.

Як поінформували в пресслужбі компанії ДТЕК, унаслідок російських ударів виник дефіцит потужності енергосистеми в столиці та області на рівні 30% споживання, повідомляють Факти ICTV.

– Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведені низка критично важливих об’єктів. Внаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК Укренерго вводить безпрецедентні екстрені обмеження, – наголошується у повідомленні.

У ДТЕК попередили, що попередні графіки стабілізаційних відключень світла вже не актуальні. Найближчими днями будуть запроваджуватися більш жорсткі та тривалі відключення споживачів від електрики.

Водночас енергетики роблять усе можливе, аби якнайшвидше стабілізувати ситуацію.

Українців, своєю чергою, закликають їх підтримати і помірно споживати електроенергію. Йдеться про необхідність вмикати енергоємні побутові прилади по черзі, а також максимально скоротити споживання електрики в години пікового навантаження: вранці з 6-ї до 11-ї та ввечері з 17-ї до 23-ї год. Підприємців же закликають обмежити використання освітлення фасадів офісів, ресторанів і ТЦ.

У ДТЕК нагадали, що причиною відключень світла можуть бути не лише російські обстріли, а й аварії на розподільчих мережах через перенавантаження чи пошкодження сторонніми особами.

 

Тому громадянам, в яких після завершення періоду аварійного відключення світла електрика так і не з’явилася, радять повідомляти про це через канали комунікації: Viber та Telegram-бот ДТЕК, а також через сторінки компанії у Facebook.

У компанії YASNO тим часом уточнюють, що цієї ночі російські терористи завдали серйозних руйнувань енергетичній інфраструктурі на Київщині. Тому різко погіршилася ситуація з енергопостачанням. Йдеться про наявну потужність у 600-800 МВт замість звичайних 1000-1200 МВт.

Це означає, що майже пів столиці може залишитися без світла.

– Щоб не допустити повного знеструмлення, оператори системи розподілу будуть обмежувати споживання електроенергії за вказівками Укренерго, – зазначили в YASNO.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба попередив мешканців області, що варто готуватися до екстрених відключень електрики на невизначений термін.

Що кажуть в Офісі президента?

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко поінформував в ефірі телемарафону, що вночі ворог влучив у великі об’єкти енергетичної інфраструктури.

– Через це у нас дійсно великий дефіцит у центральному вузлі. Це стосується насамперед Києва, Київської області, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей. Ворог збив усі наші плани, – наголосив Тимошенко.

Він уточнив, що цього тижня планувалося запровадити зрозумілі графіки для людей, які б співпадали з реальними відключеннями. Проте наразі в столиці і вказаних вище областях відбуваються екстрені відключення, які можуть бути довшими, ніж на 4 години.

Сказати точно, скільки не буде світла і за якими саме адресами, наразі неможливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень