Як попрасувати одяг, коли немає світла: 5 простих способів

Лайфхак для вправних господинь

Через ракетні удари росії в Україні запровадили віялові відключення електроенергії. Там, де світло не відключають, людей просять економити і не вмикати потужні прилади. Зокрема, праску.

Тож мусимо пристосовуватися, аби жити у таких умовах. Пропонуємо вам кілька варіантів попрасувати одяг без праски.

Вологий рушник

Метод підійде для трикотажних речей. На рівній поверхні розкладіть одяг, накрийте його вологим і добре віджатим рушником, притисніть, намагаючись розгладити пом'яті місця. Можна навіть використовувати качалку для тіста або пляшку з водою. Потім розкрутіть усе і ваш одяг буде гарним та рівним.

Каструля

За допомогою каструлі можна створити імітацію прасування парою. У каструлі закип'ятіть воду, натуральну тканину можна потримати над парою, при цьому ніби розтягуючи річ. Також можна використати гаряче чисте дно каструлі. Злийте з неї окріп і використовуйте дно каструлі як праску. Краще поверх одягу покласти шар простої тканини, аби запобігти пошкодженню.

Спрей

Можна придбати спеціальний спрей для розгладження складок. Розпорошіть спрей на відстані 25 см від речі і дайте одягу висохнути.

Гарячий душ

Якщо у вас є гаряча вода, тоді можна вирівняти одяг досить легко. Почепіть одяг на вішачок і включіть гарячу воду у ванні на кілька хвилин. Пара, що утворюється, легко розгладить одяг. Найкраще цей метод підійде для речей із легких натуральних матеріалів.

Оцет

Змішайте оцет і воду у пропорціях 3:1. Потім налийте розчин у розпилювач і побризкайте одяг. В ідеалі, щоб річ висохла на свіжому повітрі, тоді складочки зникнуть і не залишиться запаху.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень