Торт «Пташине молоко» (РЕЦЕПТ)
Над ним треба потрудитись, але це того варте
Цей торт полюбляє багато людей за його легку структуру. Він стане окрасою вашого святкового столу. Бісквіт до нього можна пекти і шоколадний, і ванільний.
Бісквіт:
- 4 яйця,
- 1 скл. борошна,
- 1 скл. цукру (об’єм склянки 250 мл).
Суфле:
- 40 г желатину,
- 1 скл. молока,
- 300 г масла,
- 1 п. ванільного цукру,
- 150 мл води,
- 1 ст. ложка борошна,
- 2 скл. цукру, 10 яєць.
Бісквіт приготувати за такою технологією.
У невеликій каструльці збити жовтки з 1 скл. цукру до пишної білої маси. Влити молоко, всипати борошно, перемішати. Поставити каструльку на водяну баню. Помішуючи, крем довести до бульбашок.
Масу охолодити.
Масло збити і з’єднати з заварним кремом.
Білки збити з 1 скл. цукру до стійких піків. Тонкою цівкою влити розчинений желатин, збити на малій швидкості. По ложці ввести масляний крем. Збити до однорідності на малій швидкості.
Збирати торт у формі з високими бортами або кільці.
Бісквіт розрізати навпіл і кожен корж просочити цукровим сиропом або ананасовим соком. Щонайменше по 100 г на кожен. Це зручно робити силіконовою щіткою.
На дно форми покласти корж, викласти весь мус і покласти ще один корж. Поставити торт в холодильник до повного застигання. Потім його можна покрити глазур’ю, ганашем або розтопленим шоколадом, ягідним желе.
Рецепт шоколадної глазурі простий:
- 100 г цукрової пудри,
- 2–3 ст. ложки какао,
- 5 ст. ложок молока,
- 50 г масла,
- ваніль.
Пудру змішати з какао, додати тепле молоко, ваніль і проварити 2-3 хвилини, додати масло, розтерти. Глянцева глазур готова. З неї виходять ідеальні патьоки по краях торта.
Джерело - simya.com.ua
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ