ТОП-5 продуктів для збереження зору
Дотримання зорової гігієни, вправи для очей та зміни в раціоні обов’язково дадуть позитивний результат
- Морква
Морква багата на бета-каротин, який переробляється у вітамін А. За нестачі цього вітаміну рогівка очей пересихає, а зір погіршується. Таким чином, морква допомагає у профілактиці хвороб очей.
- Чорниця
У чорниці міститься лютеїн. Вживання свіжої чорниці допомагає відновити зір після тривалої роботи з яскравим світлом. Вживання замороженої чорниці такої користі, на жаль, не приносить.
- Броколі
Броколі також містить лютеїн і допомагає при катаракті. Крім цього, у броколі містяться каротини та зеаксантин, які також корисні для структури очей.
- Яйця
Яйця також містять лютеїн та вітамін А. Вживання яєць допомагає знизити ризик дистрофії очей та допомагає покращити здатність бачити в умовах низької освітленості.
- Мед
Покращує кровообіг, живить тканини, бере участь у регенерації клітин та допомагає зберегти зорову функцію.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Радіо Трек: НОВИНИ