Через недосип можна втратити хороший зір

Нестача сну загалом погано впливає на організм

У людини яка систематично спить не достатню кількість годин погіршується самопочуття. Як з’ясувалося впливає це й на здоров’я очей.

Через недосипання з’являються очевидні симптоми: темні кола під очима, опухлі повіки.

Як і мозок і тіло, очі відновлюються під час сну. Нестача сну може призвести до сухості, сверблячки або почервоніння очей. Очі можуть виробляти менше сліз після недостатнього сну. Це може збільшити ризик очних інфекцій, – пише EyeHealth Northwest.

Лікарі-офтальмологи можуть виявити ознаки апное уві сні під час звичайного огляду очей. Саме зміни у сітківці можуть бути індикаторами апное уві сні. При лікуванні апное, симптоми які проявлялися в очах – зникають.

Крім того, дослідження показують, що обструктивне апное сну є одним із системних факторів ризику глаукоми – групи офтальмологічних хвороб, які можуть призвести до втрати зору.

Крім цього, людина, яка не висипається, може відчувати посмикування очей та спазми. Також очі можуть бути більш чутливими до світла, а зір стає більш розмитим.

Джерело:ukrhealth

глк

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень