Тепла немає, але платити доводиться: підприємці Рівного потрапили у безвихідь

І шляхів вирішення поки немає

Підприємці Рівного змушені платити за тепло, якого не отримують, і перспективи вирішення ситуації поки немає. Компанія «Рівнетеплоенерго» обслуговує понад тисячу підприємців, які заборгували 44 млн грн. Таку інформацію Радіо Трек повідомили у відповіді на запит від «Рівнетеплоенерго».

Тариф на тепло для ФОПів становить 8,5 тисяч гривень і це майже в п’ять разів вище, ніж для населення, скаржаться підприємці. Ба більше, частину приміщень обігрівають електрикою, бо батареї централізованого опалення там взагалі не передбачені. Але борги деяких підприємців становлять майже пів мільйона гривень.

Про це ми писали тут:

Дограються, що винесуть на вилах? Як у Рівному приватна компанія виставляє «космічні» платіжки (ФОТО)

У «Рівнетеплоенерго» пояснюють, що тариф встановлений відповідно до методики розподілу Мінрегіону. Тож підприємцям вони можуть лише провести реструктуризацію боргу з обов’язковим щомісячним платежем.

Не знайшла вирішення проблеми і влада Рівного.

Там спромоглися лише написати звернення до Верховної Ради та Кабміну.

Своєю чергою підприємці обурюються, мовляв, вони у критичній ситуації і взагалі можуть закрити бізнес. Тож вони написали колективне звернення до низки державних органів та Офісу Президента щодо ситуації з заборгованістю за тепло.

Зауважимо, у Рівному наразі зареєстровано 18 тисяч ФОПів, торік вони сплатили до міського бюджету майже 280 млн грн. Однак пів тисячі підприємців закрили власну справу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень