Дограються, що винесуть на вилах? Як у Рівному приватна компанія виставляє «космічні» платіжки (ФОТО)

За послугу, якої не надавали

Підприємців Рівного тероризують колектори і вимагають погасити заборгованість за тепло, яке вони навіть не отримували. Понад пів тисячі ФОПів Рівного написали звернення до низки державних органів та Офісу Президента, аби знайти вирішення з ситуації.

Тариф на тепло для бізнесу у приватній компанії Рівнетеплоенерго становить майже 9 тисяч грн/Гкал, через це у підприємців накопичилися борги від 50 до пів мільйона гривень, повідомила представниця ініціативної групи Ірина Бочик. Вона каже, що людей втягують у боргову яму:

- Підприємці отримуються платіжки за послугу, якої не отримували. На лічильнику – нулі, заборгованість є.

 

До прикладу, магазин «SONY» за березень не використовував тепла від теплопостачальної компанії, а за березень має заплатити 22 тисячі гривень.

 

Магазин «Наш край» теж не отримує тепла, на лічильнику – нулі, а заборгованість – майже пів мільйона.

 

Магазин «Всезнайко» має заборгованість близько 50 тисяч гривень і це попри те, що їхній магазин взагалі має точок опалення, там навіть не передбачений обігрів, бо магазин не відноситься до будинку.

 

Людям телефонують колектори і вимагають сплатити борги, хоча у Рівнетеплоенерго кажуть, що вони до колекторів відношення не мають.

 

Бізнес зараз і так у складній ситуації, а тут ще й вимагають гроші за те, чого не було.

Підприємці провели зустрічі з міською владою і керівництвом теплоенерго, навіть зареєстрували петицію на сайті Рівнеради з проханням зменшити тариф на тепло для підприємців, адже у сусідніх областях він удвічі менший.

Однак жодних поступок для них не зробили.

Тож тепер деякі підприємці можуть взагалі закрити власну справу, а це, своєю чергою, спричинить збитки для бюджету Рівного.

Радіо Трек готує інформаційні запити до міського голови та Рівнеобленерго, аби з’ясувати, яких заходів вживають для підтримки бізнесу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень