Тепер не тільки обленерго: українцям спростили можливості вибору постачальника електроенергії

Угоду можна буде укладати на квартал або на рік

Українцям стане легше змінювати постачальника електроенергії. Вже з 1 липня 2023 року запрацює спрощена процедура укладення договорів на роздрібному ринку електроенергії та зміни постачальника.

Документ передбачає можливість підписання договорів на розподіл і постачання електричної енергії споживачам за допомогою інформаційно-комунікаційних систем (дистанційного порядку взаємодії). Змінити постачальника можна Адміністратором комерційного обліку засобами Датахаб.

Аби роздрібний ринок електроенергії працював стабільно, Регулятор зобов’язав постачальників електроенергії представляти споживачам комерційні пропозиції за фіксованою ціною на календарний квартал та рік. Ця норма набирає чинності з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

У НКРЕКП вважають, що ця постанова посилить конкуренцію, а споживачі можуть обирати постачальника, орієнтуючись на ціну електроенергії.

До слова, до 31 березня 2023 року тарифи на електроенергію залишаться без змін:

  • до 250 кВт-год (включно, за весь обсяг споживання) - 1,44 гривні за 1 кВт-год (з ПДВ);
  • понад 250 кВт-год (за весь обсяг споживання) 1,68 гривні за 1 кВт-год (з ПДВ).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень