Тендерів на путівки у дитячі табори Рівненщини більше не буде

Депутати обласної ради підтримали новий порядок оздоровлення дітей

Раніше ми уже повідомляли, що цього оздоровчого сезону влада області мала намір відмовити від процедури проведення тендерів на закупівлю путівок на оздоровлення дітей у таборах області. Тепер цю ініціативу підтримали депутати обласної ради. Цього року надаватимуть грошову допомогу для компенсації вартості путівок у табори області.

За словами заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, часткову або повну оплату вартості путівки здійснюватимуть за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів у вигляді адресної грошової допомоги. Для її реалізації заключатиметься тристороння угода між батьками, закладом та обласним центром з організації оздоровлення та формування здорового способу дітей та молоді.

Крім того, з цього року батьки самі обиратимуть заклад, де хочуть оздоровлювати дитину. За словами начальника управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталія Ліпського, в області запроваджують два види отримання грошової допомоги.

Перша – це повна компенсація вартості путівки. Вона надаватиметься для оздоровлення дітей із числа сиріт, інвалідів, багатодітних та малозабезпечених сімей. Норма розповсюджуватиметься і на дітей, один з батьків яких загинув у зоні АТО або під час Майдану.

Інша грошова допомога передбачає часткову компенсацію вартості путівки. Вона складатиметься з 2-х прожиткових мінімумів, а це – близько 3,5 тисяч гривень.  Допомога надаватиметься на оздоровлення дітей із категорії переселенців, чорнобильців, талановитих та обдарованих, а також тих, хто стоїть на диспансерному обліку. Решту коштів доплачуватимуть або самі батьки, або профспілки та підприємства.

Загалом на оздоровчу кампанію 2017 з обласного бюджету виділено понад 6 мільйонів гривень. Тим часом райони, міста та об’єднані громади також готуються до неї. Зокрема на відпочинок дітей у Рівному виділили понад 4,5 мільйонів гривень, а у Вараші та Дубно – більш, як по півмільйона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень