На Рівненщині шукають патронатні сім’ї

Робота патронатного вихователя оплачуватиметься державою

Для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, шукають патронатні сім’ї. Тобто подружжя, в якому один із членів родини професійно виконуватиме обов’язки патронатного вихователя.

У таких батьків дитина перебуватиме тимчасово – допоки не будуть подолані скрутні умови, але не більше 3-х місяців.

В патронатних родинах дітей виховуватимуть та надаватимуть соціально-психологічну реабілітацію. Для цього потенційні вихователі пройдуть спеціальний курс підготовки.

За словами директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ананій Бучака, робота патронатного вихователя не легка, адже пов’язана із психологічним навантаженням. Такі люди повинні мати спеціальну підготовку, бо мають створити комфортні умови для корекції поведінки дитини.  Крім того, вихователі мають підтримувати стосунки з батьками чи родичами, сприяти поверненню дитини до родини чи влаштування до іншої форми виховання.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі. Також вони повинні проживати на спільній житловій площі, мати позитивний досвід виховання дітей.

Виконання обов’язків патронатного вихователя не має поєднуватися з іншою трудовою діяльністю.

Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. А в період між влаштуваннями дітей – півтора прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Крім того, на кожну дитину буде надаватись соціальна допомога – два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Для тих, хто виявить бажання стати патронатним вихователем, можна звертатися до районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень