Скільки платитимуть батьки на Рівненщині за відпочинок дітей?

Цього року Рівненська облдержадміністрація обрала новий принцип розподілу закладів оздоровлення області

Починаючи з цього року, більше не буде проводитися тендер на закупівлю путівок для оздоровлення дітей з пільгових категорій населення. Відтепер батьки самі зможуть обирати, до якого закладу направити дитину на відпочинок.

В області є заклади відпочинку другого, першого та вищого рівня акредитації. Відповідно, в кожного з них різна ціна за путівку. До прикладу, путівка в заклад вищого рівня на 21 день з 5-тиразовим харчуванням коштуватиме від 5 тисяч гривень.

Отож, дітям пільгових категорій буде виділятися допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів, а це близько трьох тисяч гривень на забезпечення відпочинку. Решту ж суми доплачуватимуть батьки. І доплата залежатиме від вартості відпочинку в тому чи іншому закладі.

Втім, як відзначає начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський, є категорії дітей, відпочинок яких держава забезпечуватиме повністю:

Частина категорії дітей, такі як сироти, інваліди, діти загиблих учасників АТО, тобто ті, які по закону мають особливий статус, щоб вони оздоровлювалися повністю за кошти обласного бюджету

Нині у Рівненській області є 8 оздоровчих закладів, що готові приймати дітей на літнє оздоровлення, серед них - «Електронік», «Берізка», «Країна мрій» та інші.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень