Телеведучі, співаки, волонтери: Хто із зірок шоу-бізнесу говорив українською ще до війни (ФОТО)

Відомі українці, які завжди говорили рідною мовою

Христина Соловій

Після початку повномасштабного вторгнення багато українських зірок, які все життя розмовляли російською, перейшли на рідну мову. Однак, є й такі селебриті, яким не довелося цього робити, бо ж говорили українською завжди.

Христина Соловій

Співачка у своїй творчості висвітлює лемківські традиції, відроджує музику своїх предків та створює аранжування на народні пісні. Її громадянська позиція чітка та непохитна.

- У Христини хітові пісні, що впишуться в українську культуру на багато поколінь. У її голосі відчувається справжній український етнокод, – каже фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк.

Сергій Притула

Шоумен і волонтер Сергій Притула завжди спілкувався українською. Він ясно транслював свої ідеї на телебаченні винятково солов’їною. Сергій демонстрував свою громадянську позицію та любов до національної культури.

З 24 лютого після повномасштабного вторгнення в України Сергій відновив своє керування у фонді «Благодійний фонд Сергія Притули», де займається залученням благодійних внесків на озброєння та гуманітарної допомоги постраждалим від війни.

Оля Цибульська

Телеведуча і співачка своїми піснями активно популяризує українську мову. У репертуарі Цибульської представлено безліч україномовних хітів. Цибульська адаптувала російськомовні хіти артистів.

Співачка переклала українською пісню Насті Каменських «Красное вино». Хіт у виконанні Цибульської трек отримав назву «Черлине вино».

 

Також Оля переклала композицію Тіни Кароль «Скандал».

Леся Нікітюк

Телеведуча Нового каналу Леся Нікітюк одразу асоціюється з українською мовою. Іноді Леся використовує суржик в розмові, але він завжди звучить гармонійно і в тему.

Телеведуча брала учать в багатьох україномовних шоу, а зараз сама створює контент рідною мовою.

Нещодавно ми писали:

Троєщинський базар, магазини й секондхенди: Леся Нікітюк запустила фешн-шоу (ФОТО)

Григорій Решетнік

Телеведучий каналу СТБ Григорій Решетник веде багато програм, що робить його частим гостем на телеекранах. Він відзначався використанням українську мову, на відміну від своїх російськомовних колег.

В його україномовному доробку «Неймовірна правда про зірок», романтичного реаліті «Холостячка», «Україна має талант».

Святослав Вакарчук

Завдяки гурту «Океан Ельзи», україномовна музика лунає по всьому світу. Соліст гурту Святослав Вакарчук щиро любить, поважає та цінує цю мову.

Вже в перші дні Російського вторгнення 2022 року, співак пішов до територіального центру укомплектування й уклав контракт із ЗСУ.

 

Він отримав звання лейтенанта Збройних Сил України, і був направлений до львівської військово-цивільної адміністрації.

Дзідзьо

Дзідзьо популяризує не лише музику, а й кіно. Михайло Хома зняв кілька фільмів, які підкорили серця українських глядачів.

Відомо, що раніше, співак в Америці взяв участь у благодійних заходах, спрямованих на підтримку України.

До слова, серед відомих людей, які розмовляють українською, можна відзначити також: музиканта Тараса Тополю, композитора Олександра Положинського, співака Wellboy, гурт KALUSH, Віктора Павліка, Ірину Федишин, соліста гурту Без Обмежень Сергія Танчинця, реперку Alyona Alyona, співачок MamaRika та Руслану, телеведучу Ольгу Фреймут, а також багатьох інших.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень