Тарифи на тепло треба підвищити?

У Рівненській області

Тарифи на тепло у Рівненській області потрібно підняти, адже вони збиткові. Тому більшість теплопостачальних комунальних підприємств у районах області доводиться підтримувати з місцевих бюджетів, зазначив під час колегії Рівненської ОДА директор обласного департаменту ЖКГ Володимир Пшеюк.

Так, тепловики в області через економічно необґрунтований тариф отримали збитків за перше півріччя на 10,5 млн гривень. Водопостачальні підприємства з цієї ж причини недоотримали 8 млн. Тож органи місцевого самоврядування мають підняти вартість тепла, наголосив Володимир Пшеюк:

Необхідно, щоб органи місцевого самоврядування повернулися лицем до своїх власних підприємств. Лицем! Керівник комунального підприємства – його призначає орган місцевого самоврядування. Тариф призначає орган місцевого самоврядування. Якщо орган місцевого самоврядування встановив збитковий тариф, то керівник підприємства має подати до суду на того, хто його призначив.

Попри це, усі причетні комунальні підприємства Рівненщини підготувалися до опалювального сезону. Нагадаємо, що у червні Уряд встановив граничні тарифи на тепло, які приблизно на 20% нижчі від чинних на той час.

У Рівному ж діє приватна компанія «Рівнетеплоенерго», тарифи якій встановлює напряму НКРЕКП.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень