Тарифи на світло і воду зростуть у 2024 році. Відомо, на скільки

Урядовий мораторій не поширюється саме на ці комунальні послуги

По завершенню опалювального сезону в Україні неминуче зростуть тарифи на воду та електроенергію, впевнений голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

За його прогнозами вартість електроенергії для населення збільшиться до 3,5 грн за кіловат. Для бізнесу тарифи на електроенергію і так постійно збільшуються, і в 2023 році це зростання склало 25%.

Неминуче зростуть і ціни на обслуговування багатоквартирних будинків, адже цей тариф теж не регламентується урядовим мораторієм, а за минулий рік ціни уже зросли на 20%. Збільшаться очевидно й тарифи на вивезення сміття, і ці рішення прийматимуть на рівні місцевих рад.

Ці послуги не прописані у законодавстві України, то до них претензій немає, вони набули повного права на підвищення вартості, — пояснив експерт.

Очевидно, вимагатимуть збільшення тарифів на воду й у водоканалах, які прагнули цього ще у 2022 році. Втім, тоді уряд не дозволив цього зробити. Чи зміниться ситуація у 2024 році, поки важко спрогнозувати.

Джерело: today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень