За опалення доведеться платити по 8 тисяч гривень: які тарифи пропонують міжнародні партнери України

Йдеться про лібералізацію тарифів відповідно до ринкових цін

Тарифи на опалення не зміняться до кінця опалювального сезону. Сьогодні сім'я, що мешкає у квартирі площею у 50 квадратів, платить близько 2-2,5 тисяч гривень. Проте сума може різнитися залежно від міста, і конкретного постачальника тепла, пояснює голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Крім того, є постачальники, які у суму платежів за опалення включають витрати на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, а це незаконна складова до платіжки, наполягає Олег Попенко. 

Міжнародні партнери радять збільшити тарифи, і адаптувати їх до умов ринку. При цьому впровадити адресну підтримку для соціально незахищених сімей. 

Ринкова ціна газу на сьогодні складає понад 600 доларів за тисячу кубометрів. Якщо врахувати таку ціну для теплопостачальних компаній, то це означає, що населення буде платити за квартиру 50 метрів квадратних не теперішню ціну у 2-2,5 тисячі гривень, а 7-8,5 тисячі гривень, - пояснює експерт. 

Втім, у владних колах підняття тарифів вважають непопулярною темою, і під час воєнного стану всіляко намагаються утримувати чинні тарифи. Чи наважаться на такий крок після завершення опалювального сезону, поки невідомо.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень