Передавати показники усіх лічильників в один день: реальність чи заповітна мрія українців?

Багатьох це дратує, тому передачу показників люди ігнорують  

Оплачувати комунальні послуги – не зручно. Точніше, не зручно передавати показники лічильників за всі спожиті послуги у різні дати місяця.

Попри сервіси постачальників, зручні додатки та можливість просто скинути фото лічильника – всі комунальні підприємства збирають показники у різні дати місяця.

Наприклад, за газ показники треба передавати до 5 числа, за воду – з 27 числа, а за світло – в останній день місяця.

Втім, впорядкувати такий комунальний хаос у Рівному, і передавати всі показники в один період – неможливо.

У міській раді нам відповіли, що це залежить виключно від надавачів послуг. Місто вважає, що не може втрутитися в цей порядок, тож знімає з себе будь-яку відповідальність.

 

Немає більше такого досвіду і в жодному іншому українському місці, розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

На його думку, впорядкувати дати передачі лічильників було б дуже правильно, і комфортно передусім споживачам, але поки охочих за це взятися – не знайшлося.

До слова, у більшості країн Європи показники передають раз на два місяці, і відбувається це за всі послуги в один період. Тобто тут сервіс уніфікований. Зауважимо, що в кінці року комунальники проводять перерахунок плати за спожиті послуги. У разі економії надлишок споживачам повертають, а якщо хтось недоплатив, то навпаки – доплачуватиме.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень